Niagara Falls: Dit moet je weten voor je gaat (2024)

Als je een rondreis in het oosten van Canada maakt, is een bezoek aan de Niagara Falls echt een must-see. In dit artikel vertellen we je meer over.

De Niagara Falls zijn drie watervallen op de landsgrens van de staat Ontario in Canada en de staat New York in de Verenigde Staten. De watervallen behoren tot één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. De stad Niagara Falls is opgedeeld in een Amerikaans en een Canadees gedeelte. De Canadese stad is het grootst met ongeveer 80.000 inwoners.

  • Top 10 bezienswaardigheden en activiteiten in Niagara Falls
  • 5 bijzondere feiten over de Niagara Falls
  • Praktische tips voor een bezoek aan Niagara Falls

Top 10 bezienswaardigheden en activiteiten in Niagara Falls

Als je naar Niagara Falls gaat, kom je natuurlijk vooral om de watervallen te zien. Als je alleen een wandeling om de watervallen niet spectaculair genoeg vindt, kun je er ook voor kiezen je bezoek wat avontuurlijker te maken. Dit zijn de 10 leukste activiteiten rondom de watervallen:

1. The Hornblower (Maid of Mist)

The Hornblower (voorheen Maid of Mist) is de beroemdste attractie en al sinds 1846 operationeel. Je vaart met een boot naar de voet van de watervallen. Dus bereid je voor om nat te worden. Gelukkig krijg je wel een poncho ter beschikking. Je vaart met de boot in de ‘Horseshoe ring’, zoals het water heet waarin de waterval uitkomt. De boten varen van april tot oktober, afhankelijk van het weer. Het kan verstandig zijn om tickets van tevoren online kopen om wachten in de rij te voorkomen.

2. Journey behind the falls

De ‘Journey behind the falls’ is een unieke beleving. Je daalt met een lift af naar het hart van de waterval en gaat op ontdekkingstocht door de 130-jaar oude tunnel achter de waterval. Je komt uit op een uitzichtpunt waar je het machtige water naar beneden ziet storten. Wederom: wees voorbereid om nat te worden.

3. Helikoptervlucht

Het kost wel wat, maar een helikoptervlucht over de Niagara Falls zal je van je leven niet meer vergeten. Gedurende ongeveer 10 minuten vlieg je over de drie watervallen, wat je een fantastisch uitzicht geeft over de prachtige natuur.

4. Botanical gardens & Butterfly Conservatory

Je zou het misschien niet verwachten, maar de Butterfly Conservatory en botanische tuinen zijn een heel leuke activiteit. De kleurrijke en tropische vlinders zullen gewoon op je landen terwijl je langs loopt.

5. Rainbow Bridge

Via de regenboogbrug kun je van Canada naar Amerika (of andersom) lopen, fietsen of rijden. Wandelend kost het ongeveer een kwartiertje om naar de overkant te komen. Neem wel je paspoort mee, want je gaat een landsgrens over.

6. Wijn tour

In de directe omgeving van Niagara Falls vind je award-winning wijngaarden. Je kunt een bus vanuit Niagara Falls pakken of neem de fiets wanneer je actiever bent ingesteld. Bij de wijn estates kun je tegen betaling een wijnproeverij doen.

7. Vuurwerk en Niagara Falls by night

In de zomer zijn er regelmatig vuurwerkshows boven de watervallen. Ook worden in het donker de watervallen prachtig verlicht. Kom op tijd om een goed plekje te bemachtigen, bijvoorbeeld op Rainbow Bridge. Of ga pas laat uit eten en reserveer een tafel met goed uitzicht voor een gratis dinnershow.

8. Whirlpool aero car

De Niagara Whirlpool is een natuurlijke draaikolk in de rivier. Vanaf de Canadese kant kun je een kabelbaan over de rivier nemen om de draaikolk goed te kunnen zien. Als je meer adrenaline wilt, dan kun je ook over de rivier scheuren in een jetboot.

9. White water walk

Daal af naar de Niagara gorge via een lift en zie hoe onstuimig en wild de Niagara rivier werkelijk is. Met deze tour kom je dichterbij dan boten kunnen komen. Schiet de meest prachtige foto’s vanaf de uitzichtplatforms.

10. Clifton Hill

Als je klaar bent met al het natuurschoon, dan is het tijd om een bezoekje te brengen aan Clifton Hill. Het is wellicht wat ouderwets en komt goedkoop over, maar hier is altijd wel wat te doen. In deze straat vind je attracties voor alle leeftijden, zoals een reuzenrad, spookhuis, midgetgolf en 4D rides. Bovendien zijn er genoeg leuke winkeltjes om een kitscherig souvenir te kopen.

Tip! Als je meerdere attracties wilt doen, dan kan het voordelig zijn om een combiticket te kopen. De Niagara Falls Adventure pas geeft je bijvoorbeeld toegang tot de Hornblower, Journey Behind the Falls, Niagara’s Fury, Whirlpool Aero Car en White Water Walk.

5 bijzondere feiten over de Niagara Falls

  • De watervallen zijn een keer ‘uitgezet’

In 1969 is voor een geologisch onderzoek de Niagara Falls uitgezet. Door middel van een dam werd het water tijdelijk omgeleid naar een ander stuk van het natuurgebied. Er zijn plannen om de watervallen nog een keer uit te zetten om de 115 jaar oude voetgangersbrug te vernieuwen.

  • Het is de oudste toeristische attractie van Noord-Amerika

Sinds 1848 worden de ferry-boten al gebruikt voor toeristen. Voordat er een brug was werden de boten nog daadwerkelijk gebruikt om van Canada naar Amerika te komen en andersom. Sindsdien hebben vele beroemde mensen de watervallen bezocht, zoals de Prince of Wales en Marilyn Monroe.

  • Meerdere mensen hebben een val van de watervallen overleefd

De eerste persoon die vrijwillig van de Niagara Falls is gevallen én dit heeft overleefd is een 64-jarige lerares genaamd Annie Edson Taylor. In 1901 besloot ze om in een aangepaste ton met kussens van de waterval te vallen. Ze had het eerst getest met een kat, die het ook overleefde. Ze gaf naderhand aan dat ze het iedereen ten zeerste zou afraden en dat ze nog liever voor een kanon zou gaan staan, dan nog een keer de watervallen afgaan. Na haar hebben nog tientallen mensen geprobeerd ook van de watervallen te gaan. Sommigen succesvol, anderen helaas niet.

In 1960 was het voor het eerst dat iemand een ongeplande val overleefde. Een jongen van 7 jaar genaamd Roger Woodward kwam in het water terecht bovenaan de waterval (met een reddingsvest aan) en kon niet op tijd naar de kant komen. Hij viel van de waterval en werd er beneden door een tourboot uitgevist. Hij had slechts een lichte hersenschudding en wat blauwe plekken.

  • De watervallen zullen verdwijnen

Het duurt nog wel even, ongeveer 25.000 tot 50.000 jaar, maar dan zullen de watervallen zijn verdwenen. Door erosie verschuiven de watervallen en dat betekent dat ze ooit worden opgenomen in Lake Erie.

  • De watervallen zorgen voor groene energie

De Niagara Falls is één van de grootste waterkrachtcentrales van de wereld. Zowel aan de Canadese als Amerikaanse kant zijn krachtcentrales gebouwd. Bij elkaar wekken ze energie op voor een kwart van de inwoners van de staten Ontario en New York.

Praktische tips voor een bezoek aan Niagara Falls

We hebben een aantal veelgestelde vragen over het bezoeken van Niagara Falls onder elkaar gezet. Zo ben je altijd goed voorbereid op je bezoek aan Niagara Falls.

Heb ik een auto nodig om Niagara Falls te bezoeken?

Nee, je hebt geen auto nodig om naar Niagara Falls te komen of om de attracties te bezoeken. Vanuit Toronto kun je bijvoorbeeld een bus pakken. Als je op tijd reserveert, dan kunnen tickets erg goedkoop zijn. In Niagara Falls kun je veel dingen lopend doen vanaf de meeste hotels. Er rijden regelmatig bussen en er zijn ook veel taxi’s en Ubers aanwezig. Als je een tour boekt, dan zit daar bovendien vaak ophaalservice bij inbegrepen.

Kan ik naar Niagara Falls voor een dagtrip vanuit Toronto?

Het is mogelijk om op één dag heen en weer te gaan naar Niagara Falls vanuit Toronto. Je zult dan wel echt moeten kiezen wat je gaat bekijken en welke je attracties je gaat doen. Om alles te zien en bovendien het vuurwerk in de avond te aanschouwen, raden we je aan om ten minste 2 dagen te blijven.

Is Niagara Falls een goede bestemming voor kinderen?

In Niagara Falls is er genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden. De meeste attracties uit onze top 10 zijn goed toegankelijk met kinderwagens en ook geschikt voor jongere kinderen. Niet zo goed weer? Bezoek dan Fallsview Indoor waterpark voor waterplezier met het hele gezin!

Wat is handig om mee te nemen aan een bezoek aan de Niagara Falls?

Als je naar Niagara Falls gaat, zal je ongetwijfeld nat worden. Je krijgt bij de meeste attracties een poncho te leen, maar het kan handig zijn om een extra set kleren mee te nemen en waterdichte schoenen. Kleed je ook iets warmer aan, want het water is koud.

Als je foto’s wilt maken, dan zul je een waterdichte camera moeten hebben. Je kunt ook een waterdicht hoesje kopen voor je telefoon of camera.En hou je van vogels spotten? Vergeet dan geen verrekijker, want er zijn veel vogels te zien in de omgeving.

Kan ik ook in de winter de Niagara Falls bezoeken?

Het is mogelijk om de Niagara Falls te bezoeken in de winter, maar de meeste outdoor attracties zullen gesloten zijn. Deze gaan open van april/mei tot eind oktober (afhankelijk van het weer). Juli en augustus zijn de drukste maanden. Als je Niagara Falls in de winter bezoekt, dan kun je wel het Winter Festival of Lights bezoeken of het Niagara Falls Icewine festival.

Kan ik met een camper naar Niagara Falls?

Je kunt Niagara Falls gewoon met een camper bezoeken. Aan de Canadese kant zijn er veel campings te vinden waar je kunt verblijven met een camper. In de zomermaanden is het nodig om op tijd te reserveren. De meeste parken hebben shuttlebussen die je naar de verschillende attracties in de omgeving kunnen brengen.

Niagara Falls: Dit moet je weten voor je gaat (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6243

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.